Tjenare tjenare, detta är Oskar Stål (Oskar Stal på engelska) och jag jobbar på Spotify i Stockholm. Spotify är en grymt schyst musiktjänst som alla borde prova. Det allra bästa med Spotify är att du helt kommer att ändra lyssningsbeteende. Istället för att rotera runt på dina gamla skivor, eller dina gamla piratfiler, så kommer du börja vänja dig vid ny musik. Dvs man lägger hela tiden till nya låtar till sina spellistor, söker efter nya artister och följer med i de nya musiksläppen. Plötsligt har man vant sig vid att alltid lyssna på nya spännande saker. Tänk dig att du surfar in på dn.se varje morgon och finner exakt samma innehåll och samma artiklar, hur kul blir det efter ett tag? På samma sätt är det rätt trist att bläddra runt bland samma skivor, istället för att upptäcka nytt varje dag.

Andra grejer att klicka på


Här är lite mer externa grejer att klicka påNedan tänkte jag skriva lite om varför Spotify är kanske Stockholms bästa arbetsgivare inom IT. Det blir liksom som en lista med lite sköna argument för mitt påstående.


ETT
Det bästa är absolut det sköna gäng av människor som jobbar på Spotify. För det första så är dom så helt otroligt duktiga och kunniga inom sina områden. Det är helt fantastiskt att få jobba tillsammans med så duktiga människor.

Sedan är det också en otrolig passion och driv i hela gänget. Det är lite svårt att beskriva men alla brinner verkligen för att det här ska gå bra och för att vi ska lyckas med vår vision.


TVÅ
Vi har en grymt häftig och grandios vision på Spotify som gör att man måste våga och måste chansa. Det är in-rotat i kulturen att om vi inte chansar kommer vi aldrig kunna uppnå visionen. Det är helt enkelt extremt spännande att jobba med personer som vågar satsa stort.


TRE
Det är väldigt kul att jobba med musik och det är väldigt kul att jobba med Spotify eftersom det är en produkt som alla gillar. Man får ofta väldigt positiv feedback från folk man träffar och det finns allmänt en genuin glädje över att Spotify finns. Man blir glad och stolt varje gång.


FYRA
Om man är intresserad av teknik i form av mjukvara och servrar så jobbar vi med grymt spännande och utmanande saker. Vi har flera tusen servrar i drift och bara en sån till synes enkel sak som log-in blir väldigt komplicerad i vår värd. Allt måste fungera även om servrar, hårddiskar, nätverk och annat går sönder. Med så många servrar är det ständigt massor av saker som inte funkar som det ska, men tjänsten måste ändå vara fungerande.